Переїзд дитини не є підставою для позбавлення її соціальних виплат.

Соціальні виплати

Рішенням Дарницького районного суду м. Києва сім’ї відновили виплати на дитину.

Відмову управління праці та соціального захисту Дарницької районної в місті Києві адміністрації у призначенні допомоги на дитину, над якою встановлено опіку чи піклування, визнано незаконною та скасовано.

Свого часу вказана родина була позбавлена  права на отримання відповідних соціальних виплат за рішенням соціальних органів. Таке рішення було прийнято у зв’язку з переїздом родини до Грузії, у 2026 році. Причина переїзду – тривале робоче відрядження батька родини. Про цей переїзд  було повідомлено органи соціального захисту м. Києва.

Однак управління праці та соціального захисту населення Дарницької районної в м. Києві адміністрації припинило виплати державної допомоги, посилаючись на те, що «…оскільки дитина не проживає на території України, то зобов’язання щодо виплат допомоги покладається на державу, в якій проживає опікун (піклувальник) разом з дитиною…».

У рішенні суд посилається як на норми національного, так і й міжнародного законодавства, яке ратифіковано Україною (посилався у заяві адвокат). Так, зокрема, відповідно до пункту 30 Порядку призначення та виплати державної допомоги сім’ям з дітьми підставами для припинення виплати на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, є: звільнення від виконання обов’язків опікуна чи піклувальника; працевлаштування або взяття шлюбу дитиною до досягнення нею 18-річного віку; усиновлення дитини, передача дитини батькам; досягнення дитиною 18-річного віку; надання неповнолітній особі повної цивільної дієздатності, якщо вона записана матір’ю або батьком дитини.

З рішенням суду можна ознайомитися у Єдиному реєстрі судових рішень.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *