Китайська Xiaomi програла суд українському дистриб’ютору

Xiaomi HK Ltd

Суд відмовив одному з найбільших китайських виробників електроніки китайській компанії Xiaomi HK Ltd у вимозі заарештувати партію зі 100 смартфонів Хiаоmi RedMi 4 2/16 Gb, заявлених одним з українських дистриб’юторів – NIS – до розмитнення.

Про це йдеться в рішенні Господарського суду Київської області, з посиланням на liga.net повідомляє biz.nv.ua.

Ринкова ціна такої партії становить близько 350 тис. грн.

Так, аргументи позивача про те, що Xiaomi HK Ltd отримала права на використання торгових знаків на торговельні марки Xiaomi, Mi, RedMi від Xiaomi Inc., були відхилені судом, оскільки компанія не надала доказів наявності відповідних письмових договорів з підписами.

Суд порахував, що позивач не довів, що він є єдиним законним продавцем спірного товару.

Відповідач, у свою чергу, зазначив, що партія товару була куплена у компанії зі США, яка придбала його в офіційного дистриб’ютора техніки Xiaomi. Цей аргумент був прийнятий до уваги судом.

Відзначимо, що компанія NIS не володіє правами на бренд Xiaomi. Але торгові марки Xiaomi, Mi оформлені на його співвласника і генерального директора Олександра Ширкова і з недавнього часу на якусь Concord trade Inc. (США). Причому знак Mi Ширков оформив для надання послуг ремонту (наприкінці грудня 2016 року).

ТМ Xiaomi підприємець зареєстрував у 2014 році. Примітно, що Олександр Ширков є до того ж володарем ТМ інших популярних виробників електроніки різних класів: Meizu, OPPO, Qualcomm, 4K, 8K тощо.

В липні цього року Xiaomi HK Ltd подала в суд на українського дистриб’ютора NIS і зажадав припинити порушення інтелектуальних прав.

ProLex.com.ua

Другие статьи >>>

Оставить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *