У ВРУ зареєстрували законопроект про запуск Державного бюро розслідувань з 2019 року

ДБР

ДБР.

За повідомленням порталу Українське право,у Верховній Раді України зареєстровано законопроект, яким пропонується продовжити слідчі повноваження прокуратури у справах, підслідних ДБР, ще на два роки.

З такою ініціативою, для уникнення прогалини в законодавстві через незапуск Бюро з 20 листопада 2017 року, виступив голова Комітету з питань правоохоронної діяльності та ще кілька депутатів.

У законопроекті пропонується норму про підслідність слідчих органів Державного бюро розслідувань, яке б мало запрацювати 20 листопада 2017 року, відтермінувати ще на два роки.

Зміни.

Зокрема, зміна пропонується до абзацу третього пункту 1 розділу Х «Прикінцеві положення» Кримінального процесуального кодексу України, відповідно до якої положення частини четвертої статті 216 КПК, якими визначається підслідність слідчих органів Державного бюро розслідувань, вводяться в дію з дня початку діяльності Державного бюро розслідувань України, але не пізніше 1 січня 2019 року.

Таким чином, у разі прийняття законопроекту, прокуратура здійснюватиме слідство у справах, які у майбутньому будуть підслідні досі не створеному Державному бюро розслідувань, до 2019 року, а саме: щодо вчинення злочинів екс-президентом, народними депутатами, суддями, правоохоронцями, Генеральним прокурором та його заступниками, директором НАБУ, антикорупційним прокурором, Секретарем РНБО, Прем’єр-міністром та його заступниками, членами уряду, Нацради з питань телебачення, Нацкомісії фінпослуг, Антимонопольного комітету, Центральної виборчої комісії та іншими посадовцями категорії “А”.

Другие новости >>>

Оставить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *