Український засуджений отримав грошову компенсацію

компенсацію за завдані моральні страждання

Засуджений, який відбував покарання у Державній установі «Замкова виправна колонія (№ 58)» отримав компенсацію за завдані моральні страждання.

Сума компенсації –  3723 грн. Позивач просив стягнути на свою користь 50 тис. грн.

Із позовом про відшкодування моральної шкоди, завданої посадовою особою органу державної влади, він звернувся до Ізяславського районного суду. У заяві пояснив, що 29 березня 2016 року за постановою начальника колонії його на 31 день помістили до приміщення камерного типу.

Проте, 22 червня цього ж року Ізяславський райсуд постанову керівника державної установи скасував, таку ухвалу визнали правомірною й судді апеляційного суду області. Тож позивач наголошує: його незаконно цілий місяць утримували у камері з неналежними санітарно-гігієнічними умовами та ще й заборонили побачення. Тому, вважає, що з начальника колонії слід стягнути моральну шкоду.

Судом були досліджені всі обставини справи, характер та обсяг заподіяних потерпілому моральних страждань, їх тривалість, тяжкість завданої моральної травми, її наслідки, вимоги розумності і справедливості. Тому його вердикт – стягнути з казначейства України за рахунок коштів Державного бюджету України 3723 грн.

Детальніше тут.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *