Зміни щодо вступу студентів-правників (міжнародне право) до магістратури

магістратура

2 травня набрав чинності Наказ Міністерства освіти та науки України від 22 березня 2018 року № 270 «Про затвердження деяких нормативно-правових актів з питань організації та проведення вступних випробувань для вступу на другий (магістерський) рівень вищої освіти в 2018 році».

Нормативом передбачено, що у 2018 році вступні випробування для вступників на магістратуру зі спеціальностей «право» та «міжнародне право» будуть організовані за технологією ЗНО.

Вступники складатимуть єдиний вступний іспит з іноземної мови – англійської, або німецької, або французької, або іспанської (тести міститимуть частини «Читання» та «Використання мови») і єдине фахове вступне випробування з права та Загальних навчальних правничих компетентностей.

Змінено порядок складання іспитів.

Так, зокрема, «право» містить тест зі 8 дисциплін (конституційне, адміністративне, цивільне, цивільне процесуальне, кримінальне, кримінальне процесуальне право України, міжнародне публічне право та міжнародний захист прав людини).

Інший етап тестування: аналітичне мислення, критичне мислення, логічне мислення.

Також вступники складатимуть єдиний вступний іспит з іноземної мови – англійської, або німецької, або французької, або іспанської (тести міститимуть частини «Читання» та «Використання мови»).

Реєстрація учасників (осіб, які виявили бажання вступити до магістратури) почнеться 14 травня і триватиме до 18:00 5 червня цього року. Іспит з іноземної мови відбудеться 11 липня, а з права та правничих компетентностей – 13 липня.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *