Історія компанії Crayola

crayola

Фото: Lehigh Valley Live.

Crayola — бренд художніх виробів, що належить компанії Crayola LLC, заснованої в 1885 році як Binney & Smith.

Основна продукція Crayola — воскові крейди. Але крім воскової крейди також випускаються олівці, маркери, магічні фломастери, акварельні фарби, розмальовки та інші вироби для творчості. Продукція цього бренду неотруйна і безпечна для використання дітьми.
Історія компанії починається з переробки деревного вугілля, якою займався Джозефф Бінні в 1864 році. У 1885 році компанією починають управляти син Джозеффа Едвін і племінник Гарольд Сміт. Вони перейменовують компанію в Binney & Smith і займаються виробництвом продукції з червоного окисного пігменту. У 1900 році компанія починає виробництво шкільного приладдя, що включають в себе олівці і крейду, на новому заводі в місті Істон, штат Пенсільванія. У 1902 році перші крейди, що не утворюють пилу компанії Binney & Smith отримують золоту медаль на виставці St. Louis World.

У 1903 році компанія починає виробництво воскової крейди, що стає дедалі популярнішою.

Перша коробка містила 8 кольорів. В цьому ж році завдяки дружині Едвіна компанія отримує нову назву Crayola (з французької «craie» — крейда, і «oleaginous» — маслянистий, жирний). У 1920 році компанія поповнює свій асортимент виробництвом крейди і фарб для учнів в мистецьких закладах. Цю марку називають «Artista».
У 1936 році компанія відкриває Інститут Ремесла, де просуваються художні матеріали з використанням безпечної сировини.
У 1948 році Crayola представляє на ринок 48-кольорові олівці, а в 1958 році — 64-кольорові олівці. У 1977 році Crayola купує іграшковий бренд «Silly Putty». У 1978 році Crayola представляє фломастери, а в 1984 році компанія купує компанію «Hallmark Cards», що виробляє листівки. У 1987 році з’являються пальчикові фарби. А через п’ять років компанія повністю оновлює ряд кольорових олівців і ручок, додаючи нові кольори.
Упаковки воскової крейди отримують розмір упаковок для олівців. Кольори містяться в упаковках, мають ряд від 2 до 250 кольорів. Загалом, не зважаючи на це, основні роздрібно-продажні упаковки мають складну структуру кратну восьми олівцям — 8, 16, 24, 32, 48, 64, 96 і 120 олівців, які сьогодні існують в продажу. Також присутні коробки по 150 олівців.
Збільшився не тільки розмір упаковки воскової крейди Crayola, а також і кількість кольорів — досягнувши 120 стандартних і унікальних кольорів у 1998 році. З 1998 року, нові кольори при додаванні завжди замінюють існуючі кольори. Всього за всю історію було знято з виробництва тринадцять кольорів.
Офіційно зняті з виробництва воскові крейди таких кольорів: блакитно-сірий, лимонно-жовтий, оранжево-жовтий, оранжево-червоний, фіолетово-блакитний, блідо-жовтий, зелено-блакитний, Умбра, чортополоховий, сніжно-блакитний, шовковичний, синьо-зелений і магічний м’ятний.
До 1990 року воскові крейди рожевого кольору мали торгову назву «тілесний колір», але, через політкоректність, вони стали називатися рожевими.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *