Як раціонально облаштувати простір спальні-вітальні

ліжко-трансформер

Диван або ліжко трансформер — відмінне рішення для власників маленьких квартир, щоб організувати спальне місце, не займаючи при цьому дуже багато простору та маючи можливість зробити в цьому місці гостинну. Але така версія вимагає певного дизайну.

Дизайн такого приміщення не дуже відрізняється від звичайних кімнат, але потрібно пам’ятати, що такі варіанти оформлення краще виглядають в строгому стилі.

Правила для інтер’єру кімнати-спальні з диваном або ліжком трансформером.

1. Розділ зон. Це рішення передбачає розмежування спальної зони та гостинної кімнати. Допомогти в цій справі можуть кольорові рішення або спеціальна ширма.
2. В залежності від розташування спального місця, необхідно вирішити питання з приліжковими тумбами. Їх можуть замінити підлокітники в дивані.
3. Оформлення кімнати повинне виглядати завершеним, навіть коли диван або ліжко розкладені. У цьому можуть допомогти маленькі красиві коврики та ніші.
4. Щоб створити розслабляючу атмосферу для сну, можна додати в інтер’єр різні декоративні деталі.
5. Диван чи ліжко-трансформер обов’язково повинні стоять біля стін, а не посередині кімнати. Це допоможе зробити сон більш комфортним.
6. В кімнаті дитини диван або ліжко-трансформер буде відмінним варіантом, що дозволяє не просто відпочити, але також грати, займатися фізичними вправами, а також привести друзів, і при цьому місця для гри вистачатиме всім.
7. Щоб спростити організацію свят в квартирі, де кімната з диваном або ліжком-трансформером є єдиною, необхідно враховувати можливість розміщення столика.

Світлі тони будуть ідеальним варіантом для організації спальні-вітальні, бо створюють затишну атмосферу. Це рішення також гарантує можливість легко прикрасити кімнату для організації, наприклад, святкування в ній.

Правила для вибору меблів:

• Колір меблів повинен або підходити до оформлення приміщень в цілому, або контрастувати з ним.
• Мебель для спальні-вітальні повинні бути багатофункціональними, щоб повністю перекрити всі мінуси маленької кімнати. Будуть корисні дивани та ліжка з вбудованим простором для постільної білизни.
• Дзеркала допоможуть візуально збільшити кімнату, тому не варто нехтувати цим. Щоб не займати місце на стіні дзеркалом, можна вибрати ліжко-трансформер з уже вбудованим дзеркалом.
• Рекомендується максимально заповнити всі порожні місця.
• Щоб візуально не зменшити і так маленьке приміщення, слід зробити свій вибір у бік меблів з прямими кутами. Закруглення будуть скорочувати простір.

Найбільш відомі види розкладних диванів:

1. Аккордеон

Цей вид диванів перетворюється в ліжко за принципом руху сидінь вперед, а основна частина і спинка рухаються за нею. Є ідеальним варіантом для дуже маленьких кімнат.

2. Євро-книжка

Щоб розкласти цей диван, треба підняти вперед його верхню частину і перевести в горизонтальне положення спинку.

3. Розсувний

Внутрішня частина дивану виходить вперед шляхом висування, а друга частина накладається згори.

4. Клік-кляк

Розкладається цей диван за допомогою механізму, а основна частина йде вверх. Зручно тим, що його можна використовувати в двох положеннях.

Розсувні дивани та ліжка-трансформери стануть відмінним доповненням до кімнати з подвійним функціоналом, дозволяючи заощадити місце для дозвілля та створити місце для сну.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *