Чи є провина Мінфіну у падінні гривні? (думка експерта)

падіння гривні

У падінні гривні українці звинувачують Національний банк. Проте це не зовсім вірно, адже у цьому винне і Міністерство фінансів.

Таку думку в ефірі інформаційно-аналітичного проекту «Перші про головне. Коментарі» (щобудня о 13:00-15:00 та 17:00-19:00 на телеканалі ZIK) висловили політичний експерт Володимир Манько і журналіст Роман Шрайк.

«Падіння гривні – вина не лише Національного банку. П’ятдесят відсотків відповідальності лежить і на плечах Міністерства фінансів України. До нього є багато запитань. Проте у нас чомусь повелося так, що всі каменюки летять тільки в сторону НБУ», – говорить Володимир Манько.

Загалом, в Україні складно вести дискусії про повідальність влади, бо вона доволі дуалістична, додає журналіст Шрайк.

«Виконавча влада зосереджується у руках Президента, ще одна частина – у Кабміну. І, здавалося б, маємо парламентсько-президентську республіку. Але коли у Порошенка все ж найбільша фракція, то країна перетворюється на президентсько-парламентську. Складно у цьому розібратися», – каже Роман Шрайк.

До того ж, журналіст вважає, що виконавчі повноваження варто передати від Президента Кабміну.

«Треба віддати певні повноваження Кабінету міністрів. Бо Президент має бути гарантом державного суверенітету, територіальної цілісності України, додержання Конституції України, а також займатися зовнішніми справами», – коментує Шрайк.

ProLex.com.ua

Другие статьи >>>

Оставить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *