У Мінагрополітики презентовано законопроект щодо права постійного користування землями

користування землями

У Мінагрополітики презентовано законопроект щодо права постійного користування землями.

Проект закону розроблений експертами Офісу підтримки реформ при Мінагрополітики на виконання плану діяльності Робочої групи з питань реформування земельних відносин, яка була утворена наказом Мінагрополітики №155 від 21 березня 2017 року, повідомляє ukrinform.ua з посиланням на прес-службу Мінагрополітики.

Як зазначили експерти Офісу підтримки реформ, положення представленого проекту закону спрямовані на подолання зазначених проблем та прийняття проекту дозволить:

гарантувати захищеність прав фізичних та юридичних осіб приватного права;
зменшити корупцію у сфері управління земельними ділянками державних та комунальних підприємств;
збільшити доходи місцевих бюджетів з орендної плати та земельного податку;
забезпечити баланс інтересів працівників підприємств, інвесторів та територіальних громад при приватизації державних с/г земель тощо.

Експерти також обговорили основні проблеми, пов’язані з використанням земель на праві постійного користування, серед яких неможливість: використання земельної ділянки у якості кредитного ресурсу; передачі земельної ділянки у тимчасове користування третім особам; спадкування тощо. Крім того, учасники круглого столу неодноразово наголошували на тому, що надзвичайно неефективним, тіньовим є управління земельними ділянками, що знаходяться у постійному користуванні державних та комунальних підприємств.

ProLex.com.ua

Другие статьи >>>

Один коментар до “У Мінагрополітики презентовано законопроект щодо права постійного користування землями

  1. Интересно- этот законопроект раньше был в «проекте», или это новая инициатива? Когда в ВРУ лежит два или три проекта «Об обороте земель»., что нового может быть в этом законе? или это показуха о проделанной работе?

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *