ВРУ внесла зміни до Податкового кодексу України

ВРУ

Рішення підтримали 252 нардепа.

Верховна Рада України внесла зміни в Податковий кодекс України. Відповідне рішення підтримали 252 народних депутата на засіданні ВР сьогодні, 7 грудня 2017 року, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, був прийнятий закон «Про внесення змін у Податковий кодекс України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень в 2018 році».

Закон передбачає індексацію ставок податків, встановлених в абсолютних значеннях. А саме: збільшення ставок екологічного податку з урахуванням індексу споживчих цін на 11,2%; збільшення ставок рентної плати за користування надрами в цілях, не пов’язаних з видобуванням корисних копалин; рентної плати за спеціальне використання води та рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів з урахуванням індексу цін виробників промислової продукції збільшено на 16,8%.

Крім того, законом передбачено поступове (до 2025 року) підвищення специфічних ставок акцизного податку на тютюнові вироби та мінімального акцизного податкового зобов’язання зі сплати акцизного податку з тютюнових виробів. А саме в 2018 році — на прогнозний індекс споживчих цін 11,2% і додатково на 16,7% (тобто, з урахуванням попередньої індексації в середньому на 29,7%), а в наступні роки — на 20% до рівня, еквівалентного 90 євро за 1000 штук.

Закон прийнятий з урахуванням техніко-юридичних правок.

ProLex.com.ua

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *