Дуже великий гонорар адвоката

адвокат

У Техасі (США) адвокат був відсторонений від справи у зв’язку з дуже великим гонораром за свої послуги.

Зауважимо, що цей адвокат був призначений Штатом для захисту (адвокат за призначенням).

Марк Фраттер (Marc Fratter) потрапив в поле зору влади після того, як заробив за минулий рік більше $ 460. 000, виступаючи адвокатом за призначенням в судах округу Коллін. За доходами юрист далеко випередив не тільки приватно практикуючих колег, а й місцеву фірму, де справами за призначенням займаються відразу кілька адвокатів. Успішного захисника запідозрили у махінаціях з винагородами. Фраттер пояснив високий дохід великою кількістю кримінальних справ, а також зміною порядку розрахунку за апеляціями – з фіксованої ставки в $ 3500 на погодинну оплату в $ 50-100.

Тут цікаво й інше. Владою штату була здійснена відповідна фінансова перевірка, яка показала, що більшість постанов про оплату послуг адвоката Фраттера підписували тільки два судді з одного суду адміністративного центру округу Коллін, які доводяться один одному чоловіком і дружиною.

Корупція? Влада не побачила в діях суддів порушення вимог закону. Але всі суди (загальна кількість 18) вирішили виключити «адвоката-багача» з системи розподілу справ за призначенням. У США саме в судах розподіляються справи для адвокатів за призначенням.

За матеріалами Legal.Report.

Упорядник: кандидат юридичних наук, адвокат, старший науковий співробітник НДІ ІВ НАПрНУ Андрій Шабалін – Andriy Shabalin.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *